Informatie

Voor 2020 heb ik met de volgende zorgverzekeraars een contract afgesloten voor de Specialistische GGZ: Zorg & Zekerheid, ENO, ONVZ, CZ, Delta Lloyd, OHRA, Zilveren Kruis, Achmea, ProLife, OZF, Interpolis, FBTO, Avero Achmea, IAK Volmacht, en Aevitae.

Voor de Generalistische Basis GGZ (dit zijn in de regel de wat korter durende behandelingen) heb ik een contract afgesloten met Zorg & Zekerheid, ENO, ONVZ, Zilveren Kruis, Achmea, ProLife, OZF, Interpolis, FBTO, Avero Achmea, IAK Volmacht, en Aevitae.

Dit betekent dat ik -wanneer u bij een van bovenstaande maatschappijen verzekerd bent- direct bij uw verzekeraar declareer, u hoeft hier verder niets voor te doen. De verzekeraar vordert vervolgens uw eigen risico van 2020, indien dit nog niet gebeurd is in verband met eerdere ziektekosten.

Wanneer u bij een andere verzekeraar bent aangesloten en toch bij mij in therapie komt, wordt de rekening naar uzelf gestuurd. Dit gebeurt na het afsluiten van de behandeling, of – wanneer de therapie langer duurt- na 365 dagen. U kunt de rekening indienen bij uw verzekeraar, die een groot deel van de kosten aan u uitkeert. Hoeveel de verzekeraar aan u uitkeert hangt af van uw polis, dit varieert tussen de 70% en 100%. Ook in dit geval vordert de verzekeraar uw eigen risico van 2020.

Ik raad u aan voor aanvang van de therapie contact op te nemen met uw verzekeraar, zodat u achteraf niet door eventuele kosten verrast wordt.

Alle therapieën die worden gestart in 2020 vallen onder deze regeling, ook al loopt de therapie wat verder door in 2021.